Špagety milánské - Italske menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Špagety milánské

Špagety

Milánské špagety


500 g mletého masa
3 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku sůl pepř
3 lžíce oleje
3 lžičky majoránky
400 g špaget
trochu hladké mouky
10 dkg tvrdého sýru


Oba stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a jeden stroužek na něm zlehka opražíme, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Opékáme asi 7 minut. Podlijeme vodou, přidáme 3 lžíce rajského protlaku a dusíme dalších 20 minut. Podle potřeby podléváme vodou (můžeme použít masový vývar).

Mezitím si uvaříme špagety podle návodu. Když už je maso měkké, zlehka ho poprášíme hladkou moukou, promícháme a necháme ještě 2 minuty dusit. Nakonec přidáme druhý česnek a majoránku. Špagety můžeme smíchat s masovou směsí nebo je polijeme omáčkou až na talíři. Podáváme s nastrouhaným sýrem.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky