Rajská dle Sinatry - Italske menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Rajská dle Sinatry

Špagety

Rajská dle Sinatry


Asi 400 g italská loupaná rajčata plechovka
asi 200 až 400 g plechovka rajského protlaku
½ šálku olivového oleje
1 středně velká cibule nakrájená najemno
4 stroužky česneku
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
2 čajové lžičky sušeného tymiánu
sůl
mletý černý pepř
500 g těstovin
extra nasekaná petrželka pro servírování
paprika drcená pro servírování (volitelné)
italský strouhaný sýr


Do pánve dáme olivový olej, cibuli a čtyři celé stroužky česneku. Smažíme a mícháme na mírném ohni až je cibule velmi mírně dozlatova. Odstraníme a vyhodíme stroužky česneku.

Scedíme konzervovaná rajčata a scezenou šťávu dáme do mixéru, přidáme k ní rajský protlak a mixujeme po dobu asi 6 vteřin. Do pánve přidáme rajčata z konzery a rozmixovaný rajčatový protlak a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.

Omáčkou posypeme čerstvou petrželkou, sušeným tymiánem, osolíme a opepříme a omáčku dobře rozmícháme. Omáčku dusíme asi 20 minut za stálého míchání.

Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu do měkka (al dente styl). Těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Těstoviny dáme na talíř a polijeme omáčkou. Posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky a strouhaným parmezánem.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky