Do pánve dáme olivový olej, cibuli a čtyři celé stroužky česneku. Smažíme a mícháme na mírném ohni až je cibule velmi mírně dozlatova. Odstraníme a vyhodíme stroužky česneku.
Scedíme konzervovaná rajčata a scezenou šťávu dáme do mixéru, přidáme k ní rajský protlak a mixujeme po dobu asi 6 vteřin. Do pánve přidáme rajčata z konzery a rozmixovaný rajčatový protlak a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
Omáčkou posypeme čerstvou petrželkou, sušeným tymiánem, osolíme a opepříme a omáčku dobře rozmícháme. Omáčku dusíme asi 20 minut za stálého míchání.
Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu do měkka (al dente styl). Těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Těstoviny dáme na talíř a polijeme omáčkou. Posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky a strouhaným parmezánem.