Špagety paní Sinatrové - Italske menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Špagety paní Sinatrové

Špagety

Špagety paní Sinatrové

Mrs. Frank Sinatra Spaghetti


Ingredience:
4 porce špaget
strouhaný parmazán (pokud není, tak eidam)

Masové kuličky:
500 g mletého masa (½ hovězího, ½ vepřového)
1 až 2 stroužky česneku
½ šálku parmazánu
2 vejce, 1 šálek strouhanky
1 lžíce drobně nakrájené petrželky
sůl
mletý pepř
olej na pečení

Rajčatová omáčka:
1 konzerva krájených rajčat (400 až 500 g)
1 menší konzerva rajčatového protlaku
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sušené petrželky
1 lžička sušeného drceného tymiánu
1 lžíce cukru nebo medu
sůl
mletý pepř


Nejdříve si připravíme masové kuličky: Všechny suroviny smícháme, dobře prohněteme a utvoříme z nich kuličky o velikosti ořechu. Ve větší pánvi je ze všech stran opečeme dočervena na trošce oleje, pak je vyjmeme na kuchyňský papír a dáme stranou.

Nyní připravíme rajčatovou omáčku. Ve výpeku z masových kuliček zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s najemno nasekaným česnekem. Přidáme tymián a petrželku, osolíme, opepříme a zamícháme. Přidáme rajčata z konzervy a protlak, promícháme, podle chuti osladíme a krátce povaříme. Nakonec vložíme do omáčky masové kuličky a přiklopené zvolna vaříme asi 1 hodinu.

Špagety uvaříme v dostatku mírně osolené vody podle doporučení výrobce právě doměkka (al dante) a scedíme.

Na dno servírovací mísy nalijeme asi třetinu omáčky, navrch rozložíme polovinu okapaných špaget a vše hustě posypeme parmazánem. Pokryjeme druhou třetinou omáčky, druhou polovinou špaget a opět hustě posypeme parmazánem. Vše zalijeme zbylou omáčkou, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme.



… dovětek: Toto bylo oblíbené jídlo Franka Sinatry a vařila mu je jeho máma.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky