Nejdříve si připravíme masové kuličky: Všechny suroviny smícháme, dobře prohněteme a utvoříme z nich kuličky o velikosti ořechu. Ve větší pánvi je ze všech stran opečeme dočervena na trošce oleje, pak je vyjmeme na kuchyňský papír a dáme stranou.
Nyní připravíme rajčatovou omáčku. Ve výpeku z masových kuliček zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s najemno nasekaným česnekem. Přidáme tymián a petrželku, osolíme, opepříme a zamícháme. Přidáme rajčata z konzervy a protlak, promícháme, podle chuti osladíme a krátce povaříme. Nakonec vložíme do omáčky masové kuličky a přiklopené zvolna vaříme asi 1 hodinu.
Špagety uvaříme v dostatku mírně osolené vody podle doporučení výrobce právě doměkka (al dante) a scedíme.
Na dno servírovací mísy nalijeme asi třetinu omáčky, navrch rozložíme polovinu okapaných špaget a vše hustě posypeme parmazánem. Pokryjeme druhou třetinou omáčky, druhou polovinou špaget a opět hustě posypeme parmazánem. Vše zalijeme zbylou omáčkou, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme.
… dovětek: Toto bylo oblíbené jídlo Franka Sinatry a vařila mu je jeho máma.