Jednoduché špagety s rajčatovou omáčkou, které vám svou přípravou nezaberou příliš času a patří mezi základní recepty italské kuchyně
4 silnější plátky slaniny
80 g cibule
stroužek česneku
400 g loupaných rajčat
450 g špaget
bazalka
parmazán
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme do křupava. Pokud se ze slaniny vypeklo příliš tuku, tak ho trochu odlijeme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání dále restujeme cca asi 2 až 3 minuty. Přidáme rozmačkaný česnek a asi po chvilce i rajčata a vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec do omáčky vmícháme bazalku.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a hotové scedíme. Při podávání připravíme na talíře porce těstovin, na ně dáme trochu omáčky a posypeme strouhaným parmezánem.