Špagety s pastou Pomodoro - Italske menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Špagety s pastou Pomodoro

Špagety

Špagety s pastou Pomodoro


Klasické špagety pomodoro, nejlepší pasta, jakou kdo kdy vymyslel. Tak chutná jih, úplně jednoduše.


500 g těstoviny (špagety)
1 plechovka rajčata loupaná z konzervy cca 400 gramů nebo menší čerstvá spařená a oloupaná rajčata
2 stroužky česneku
trochu vývaru nebo vody
trochu másla
trochu petržele
trochu bazalky
½ lžičky pepře
1 lžička soli
olivový olej
trochu parmazánu


Spaříme hrst rajčátek a oloupeme je. Na pánvi s rozpáleným olejem orestujeme doměkka dva celé stroužky česneku, aby olej ovoněly. Přihodíme rajčata, přidáme trochu vývaru, rajčata v něm rozmačkáme a necháme rozvařit. Během chviličky máme hotovou čerstvou rajčatovou omáčku, ze které vylovíme česnek, přidáme ždibík másla, trošku petržele a trošku bazalky, vařené nudle a lehce vše smícháme. Na talíři můžeme ještě pokapat špetkou kvalitního olivového oleje a smíchat s trochou parmazánu.



Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky